Taustaa - Informazioni generali

Sede centrale

Dante Alighieri-seuran historia juontaa juurensa vuoteen 1889, jolloin Giosuè Carduccin luotsaama intellektuellin ryhmä esitti ajatuksen italian kielen ja kulttuurin vaalimisesta sekä Italiassa että valtion rajojen ulkopuolella. Tämä johti järjestön viralliseen perustamiseen 18. heinäkuuta 1893. Seuran päätavoite on italian kielen ja kulttuurin edistäminen maailman­laajuisesti.

Yhdistyksellä on yli 500 paikallisjärjestöä, joista runsas 400 ulkomailla Afrikassa, Amerikan mantereilla, Euroopassa, Aasiassa ja Oseaniassa. Paikallisosastot järjestävät kielikursseja sekä monipuolisia kulttuuritapahtumia, jotka esittelevät mm italialaista taidetta, musiikkia, elokuvaa, kirjallisuutta, teatteria ja urheilua. Lisäksi Dante Alighieri-seura ylläpitää kouluja ja kirjastoja, julkaisee kirjoja ja muita painotuotteita, järjestää seminaareja, kulttuuriretkiä ja yleisötilaisuuksia sekä jakaa palkintoja ja stipendejä.

Mutta ennen kaikkea Roomassa historiallisessa Palazzo Firenzessä sijaitseva pääorganisaatio pyrkii tuomaan esille italialaisen kulttuurin runsaan ja monipuolisen kirjon rikkaan kielellisen perinteen rinnalla.